ΕΒΡΟΣΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΡΑΤΟΣ

Χαρδαλιάς από Έβρο: “Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα”

«Τα σύνορά μας απροσπέλαστα, τα στελέχη μας σε εξαιρετικό βαθμό εγρήγορσης, με μοναδικά υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωσης. Η χώρα μας θωρακίζεται, παραμένει ισχυρή και πρωταγωνίστρια, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στις 6-7 Νοεμβρίου στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς, επιτηρητικά φυλάκια και παρατηρητήρια του στρατού ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τους διοικητές της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο ‘Αγγελο Χουδελούδη και του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, κινήθηκε οδικώς κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις περιοχές ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού και επισκέφθηκε τη γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, τα επιτηρητικά φυλάκια «Κήπων», «126», «Διλόφου», «Γέφυρας Πυθίου» και το παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα», όπου μεταξύ άλλων επιθεώρησε το αποτρεπτικό εμπόδιο και το νέο έργο ηλεκτροδότησης.

Επίσης, μετέβη στο στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού και στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους διοικητές της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο ‘Αγγελο Χουδελούδη, του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και των υπαγόμενων σχηματισμών στο Δ’ Σώματος Στρατού, στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την παραμονή του στον Έβρο συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη και Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

ΠΗΓΗ: thracenews.gr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button