ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΒΡΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στον Έβρο

Τους έξι υποψήφιους βουλευτές Έβρου με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε και παρουσίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του κόμματος.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος:

Όλα τα πρόσωπα, παλιά και νέα, αποτελούν αναγνωρισμένους πολίτες στον επαγγελματικό τους χώρο, στο κοινωνικό γίγνεσθαι και πρεσβεύουν τις προοδευτικές αξίες και τα ιδανικά του Κινήματός μας.

Είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για την εκλογική μάχη και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό για τα δεκάδες προβλήματα που επέφεραν στο Νομό μας οι τελευταίες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ., όπως πρωτίστως το δημογραφικό και η εγκατάλειψη του νομού μας, η αποψίλωση της υγείας με την πλήρη αποδυνάμωση του ΕΣΥ, η πλήρης αδιαφορία για τον πρωτογενή, παραγωγικό τομέα, ο πλήρης αφανισμός του δευτερογενούς τομέα, η αξιοσημείωτη απαξίωση των Στελεχών των ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με στοιχειώδη μισθολογικά και βαθμολογικά τους δικαιώματα όπως και λειτουργικά τους προβλήματα παρά την πολύπλευρη προσφορά τους στο στράτευμα και την κοινωνία αλλά και των Στελεχών των σωμάτων ασφαλείας παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκτελώντας το καθήκον υπό δυσχερείς και επικίνδυνες συνθήκες.

Η πλήρης εγκατάλειψη της αξιοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αγνοώντας το σπουδαίο ρόλο του Νομού μας ως καίριου γεωστρατηγικού σημείου παγκοσμίων εξελίξεων, η αντικοινωνική διαχείριση της ενέργειας προς όφελος των μεγάλων εταιρειών και παρόχων εις βάρος των πολλών, της μεσαίας τάξης και αδύναμων, πολιτών.

Επιπλέον η πλήρης αποδυνάμωση της δημόσιας παιδείας, η οποία δημιουργεί σοβαρότατες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και τέλος η ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και αυτού καθ’ αυτού του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία αποστερεί από τους πολίτες τη διεκδίκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Ακολούθως, σας παρουσιάζω με αλφαβητική σειρά τους υποψηφίους μας:

1) Βαβίας Σταύρος: Διδάκτωρ – Γεωπόνος του Δ.Π.Θ. και συνιδρυτής της εταιρείας Αγροσύμβουλος. Γεννήθηκε το έτος 1982 μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, κατοικεί στην Ορεστιάδα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε όλο τον Έβρο. Είναι έγγαμος με την Βιολέτα Κουρμπανιάν και έχει δύο κόρες. Ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2011 και έχει διατελέσει Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και περιβάλλοντος Αν.Μακεδονίας Θράκης την περίοδο 2013- 2014. Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης από το
2006 μέχρι το 2022. Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε κομματικά όργανα, στην ΠΑΣΠ Ορεστιάδας και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ενώ μέχρι και σήμερα είναι Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

2) Γρηγόραινας Ευστράτιος (Στράτος): Οικονομολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της εστίασης. Γεννήθηκε το 1996, κατάγεται από τη Σαμοθράκη και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Είναι άγαμος. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στο χώρο της εστίασης και του management. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στον Έβρο.

3) Μουλατζίδου Δροσιά: Γενική Οικογενειακή Ιατρός με βαθμό Επιμελήτρια Α’ που σήμερα υπηρετεί στο πολυδύναμο ιατρείο Φερών. Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και Μέλος του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών. Έχει υπηρετήσει στα Κέντρα Υγείας Σαπών, Σαμοθράκης, Αλεξανδρούπολης, στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Προβατώνα. Γεννήθηκε το 1973, κατάγεται από την Άνθεια Τραϊανούπολης και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Είναι έγγαμη με τον επίσης ιατρό Γεώργιο Λαζαρίδη και έχουν μια κόρη τη Μαρίνα. Είναι μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης και από το 2019 είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και αναπληρώτρια Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

4) Μπιλιμπίνη Ευτέρπη (Έφη): Εκπαιδευτικός, Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, στους τομείς της Μετάφρασης, στις Επιστήμες της Αγωγής και σε θέματα εκπαιδευτικής ηγεσίας. Σήμερα είναι Διευθύντρια στο 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Γεννήθηκε το 1971, κατάγεται από τον Έβρο και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Είναι έγγαμη με τον γαστρεντερολόγο Βραδέλη Στέργιο και έχουν 2 παιδιά.

5) Παναγούτσος Στυλιανός: Καθηγητής Νεφρολογίας του τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας. Μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Νεφρολογίας ERA-EDTA. Μέλος της Παγκόσμιας εταιρείας Νεφρολογίας ISN και Πλήρες μέλος του General Medical Council, UK. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π. Αθηνών και διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θράκης. Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής το 1960. Από το 1988 είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης. Έγγαμος με την επίσης καθηγήτρια Ιατρικής Μαρία Σαμακουρή και έχουν μία κόρη. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

6) Χαμαλίδης Ελευθέριος: Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Αναπληρωτής Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Ορεστιάδας. Γεννήθηκε το 1971 στα Κόμαρα και κατοικεί στην Ορεστιάδα. Έγγαμος με την Ιωάννα Βλασακίδου και έχει 2 κόρες. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ διετέλεσε Διευθυντής της Εταιρίας Έρευνας & Ανάπτυξης Βορείου Έβρου Α.Ε. και του Δικτύου Νομαρχιών Ελλάδας- Τουρκίας-Βουλγαρίας. Την περίοδο 2006- 2010 ήταν δημοτικός
σύμβουλος στο Δήμο Ορεστιάδας, το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας και το 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής. Το 2017- 2019 διετέλεσε μέλος του τομέα ενέργειας ενώ από το 2019- 2022 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης του τομέα μεταφορών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

thracenews.gr

Related Articles

Back to top button