ΕΒΡΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΡΑΤΟΣ

Στρατιωτικοί διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας στον Έβρο

Για επιβαρυμένο πρόγραμμα υπηρεσιών, διαμαρτύρεται η ένωση στρατιωτικών περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Η διαμαρτυρία αφορά σε στρατιωτικούς από την Ξάνθη, οι οποίοι βρίσκονται για υπηρεσιακούς λόγους στον Έβρο.
Τι αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της η ένωση στρατιωτικών.

Περιήλθε στο σωματείο μας επιστολή (εν είδει παραπόνου) συναδέλφων μας, που υπηρετούν σε Μονάδα της Ξάνθης, αλλά το τελευταίο διάστημα (από τη 19η Απριλίου 2023) διατέθηκαν, όπως και άλλοι συνάδελφοι από άλλες Μονάδες εκτός Ξάνθης, σε Μονάδα του Έβρου, προκειμένου να υποστηρίξουν δράση θέματος.
Όπως αναφέρουν, αντί να εκτελούν οκτάωρες (8ωρες) υπηρεσίες με κυλιόμενο ωράριο (1η ημέρα πρωί, 2η ημέρα μεσημέρι, 3η ημέρα νύκτα, 4η ημέρα ρεπό, κ.ο.κ), εκτελούν εντός 24ώρου δύο (2) οκτάωρες υπηρεσίες [με καθήκοντα (εκτός άλλων) και αυτό του οδηγού], με αποτέλεσμα την έντονη καταπόνησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των ιδίων, όσο και του συνεργαζόμενου με αυτούς προσωπικού.

Παρακαλούμε για την εξέταση του παραπόνου και την παρέμβασή σας, αφ΄ ενός προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και αφ΄ ετέρου προκειμένου να δοθούν οι ημερήσιες απαλλαγές που δικαιούνται.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνισης.

Οι αποδέκτες για πληροφορία, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους και αρμοδιότητά τους ενέργειες.

Με σεβασμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Λύρατζης
Υπολοχαγός (ΥΠ-Π)

Ο Γεν. Γραμματέας

Βάιος Τσαπρούνης
Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)

Related Articles

Back to top button