ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπουδαίο Συνέδριο για την Θράκη μας

Θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου – Έρχονται Μπομπ Μενέντεζ, Έντι Ζεμενίδης, Τζέφρι Πάϊατ, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Καραμανλής, Σοφία Ζαχαράκη, Ιωάννης Μανιάτης, Κώστας Σιφναίος, Διονύσης, Χιόνης, κλπ. – Πιθανή η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Την επόμενη εβδομάδα, έρχεται στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, το 1οForum Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Forum θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2023 και θα αφορά την ανάδειξη της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής της Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

Παράλληλα, θα γίνει μια περιήγηση στις προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή μας, για μια μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Με την συμμετοχή σπουδαίων ομιλητών, το Forum απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς και διανοούμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων (οι οποίες ήδη λειτουργούν ή επιθυμούν να λειτουργήσουν στην περιοχή ΑΜ-Θ), όπως επίσης και σε εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ισχυρές προσωπικότητες – ακόμη και του παγκόσμιου στερεώματος – θα μιλήσουν στην Αλεξανδρούπολη, σ’ αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον forum.

Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και νυν υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Ενεργειακούς Πόρους Τζέφρι Πάιατ, o Πρέσβης της Βουλγαρίας της Ελλάδος Valentin Poriazov, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Κώστας Καραμανλής, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Διευθυντής της Gastrade Κώστας Σιφναίος, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Καθηγητής Ιωάννης Μανιάτης, ο Καθηγητής Οικονομικών ΔΠΘ Διονύσης Χιόνης και άλλοι.

Το σίγουρο είναι ότι η Θράκη και ειδικότερα, η Αλεξανδρούπολη – με όλες αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις – έχουν μπει για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Related Articles

Back to top button