ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: «Θα ήταν οι πιο ανιδιοτελείς μας φίλοι»

«Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα αναδεικνύει τον πολιτισμός μας», είναι το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Zώων.

Στην ανάρτησή της στο Facebook υπογραμμίζει την ανάγκη να τους δείχνουμε κάθε μέρα το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας. Άλλωστε «η ανταπόδοση θα είναι απρόσμενα μεγάλη» σημειώνει ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «θα μας έδιναν χαρά και αγάπη δίχως όρους».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στο Facebook:

«Μας πλησιάζουν, μας ζητούν ένα χάδι, λίγη τροφή. Αδέσποτα, στερημένα το σπίτι, την προστασία και τη φροντίδα, περιφέρονται στις γειτονιές και τις εξοχές μας, άλλοτε αποστεωμένα, άρρωστα ή κακοποιημένα, και πάντα έκθετα σε ατυχήματα, ασθένειες και ακραίες καιρικές συνθήκες. Κι όμως, θα ήταν οι πιο ανιδιοτελείς μας φίλοι. Θα μας έδιναν χαρά κι αγάπη χωρίς όρους. Θα μας κρατούσαν συντροφιά, θα απομάκρυναν τις έγνοιες της ημέρας, θα μας πρόσφεραν σωματική και ψυχική υγεία. Θα άλλαζαν τη ζωή μας προς το καλύτερο με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, και κάθε μέρα, ας τους δείχνουμε ενεργά το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας. Η ανταπόδοση θα είναι απρόσμενα μεγάλη. Άλλωστε τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο, όπως τόσο εύστοχα έγραψε ο Μίλαν Κούντερα. O τρόπος που τους φερόμαστε αναδεικνύει τον πολιτισμό μας».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related Articles

Back to top button