ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΠΗ

Ροδόπη-Σ. Μακρυγιάννης: Αναγκαίος ο επανέλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων

Το ζήτημα των σχολικών υποδομών επαναφέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες», Στέφανος Μακρυγιάννης σημειώνοντας ότι οι Σχολικές Υποδομές είναι ένα σοβαρό ζήτημα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα προβλήματα των σχολικών κτιρίων σημειώνει ότι από το 2011 έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η σωστή συντήρηση των σχολικών μονάδων, ο εξοπλισμός και η ανέγερση των σχολικών κτιρίων που είναι απαραίτητες στην περιοχή. Ενώ, όπως είπε, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων.Η λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης των σχολικών κτιρίων, οι πεσμένοι σοβάδες και οι στέγες που χρήζουν διόρθωσης είναι κάποια από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Η καταγραφή, ο επανέλεγχος των σχολικών κτιρίων είναι αναγκαίος», είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «μαζί και η ενημέρωση, η επανασύσταση της επιτροπής για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων, όπως επίσης και η αποσπασματική διόρθωση από εργολάβους των αναγκαίων προς υλοποίηση έργων που προκύπτουν, λόγω της κρίσης».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: « Όλα αυτά είναι κάποια από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν». Στην ίδια ατζέντα των εκπαιδευτικών της Π.Ε. Ροδόπης βρίσκονται, όπως είπε ο πρόεδρός τους και ζητήματα ανελαστικής εργασίας, κάλυψης των αναγκαίων θέσεων από συμβασιούχους και πραγματοποίηση για μια ακόμη χρονιά διορισμών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αναγκαιότητα κάλυψης των αναλώσιμων της καθημερινής χρήσης.

Related Articles

Back to top button