ΡΟΔΟΠΗΥΓΕΙΑ

Ροδόπη: Καμπανάκι κινδύνου για τις υπαίθριες σφαγές ζώων

«Καμπανάκι κινδύνου» από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. , καθώς, όπως σημειώνει στο ertnews.gr ο διευθυντής, Νίκος Φωτεινιάς, τα ζώα θα πρέπει υποχρεωτικά να σφάζονται στα σφαγεία και όχι στους χώρους εκτροφής και φροντίδας τους από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.

Παλιότερα, οι περιπτώσεις αυτές ήταν περισσότερες. Τα τελευταία χρόνια όχι. Είναι ζήτημα εάν σε κάθε οικισμό έχουν μείνει δύο – τρεις τέτοιες. «Θα πρέπει να οδηγούνται στο σφαγείο ακόμη και για το ένα», είπε ο κος Φωτεινιάς και παράλληλα σημείωσε ότι έτσι εξασφαλίζουν τον έλεγχο από τον κρεοσκόπο για να γνωρίζουν τι συμβαίνει, καθώς δεν καταναλώνει μόνο ο νοικοκύρης, αλλά όλοι όσοι κάθονται στο εορταστικό τραπέζι.

Μάλιστα χαρακτήρισε δύσκολη την όλη διαχείριση ακόμη και για ένα σφάγιο, σημειώνοντας τα εγκεκριμένα σφαγεία ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για το αν πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν φέρει στην επιφάνεια κάποια παράνομη εισαγωγή, ή αλλοιωμένο κρέας από τρίτη χώρα, παρά μόνο ευρωπαϊκή.

ΠΗΓΗ:ertnews

Related Articles

Back to top button