ΡΟΔΟΠΗ

Πώς ψήφισε η μειονότητα στη Ροδόπη

Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη.
Πώς ψήφισε η μειονότητα στη ΡοδόπηEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Newsroom


Ο Οζγκιουρ Φερχάτ, εκλεκτός του Τουρκικού Προξενείο Κομοτηνής, αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού Ροδόπης (12146) με δεύτερο τον Χαρίτου Δημήτρη (3847) Η εκλογή του χαρακτηρίζεται ως νίκη του Τουρκικού Προξενείο Κομοτηνής έφερε μεγάλες αντιδράσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ροδόπης.

Αντιθέτως, η άνετη επανεκλογή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν αποτελεί πλήγμα για το τουρκικό προξενείο καθώς έχει αποκηρυχθεί από την Τουρκία επειδή αρνείται να ακολουθήσει τις υποδείξεις και την τουρκική προπαγάνδα για την μειονότητα.

Για τον λόγο αυτό έχει διαγραφεί από την άτυπη Συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας στην οποία συμμετέχουν εκλεγμένοι παράγοντες βουλευτές, τοπικοί παράγοντες ψευδομοφτήδες των νόμων Ξάνθης και Ροδόπης. Εφημερίδες της μειονότητας που είναι δορυφόροι του Προξενείου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τον κατηγορούν για φιλελληνικές θέσεις οι οποίες είναι εκτός γραμμής των θέσεων της Τουρκικής μειονότητας.Προέτρεπαν τους αναγνώστες τους να μην τον στηρίξουν στις βουλευτικές εκλογές αλλά να δώσουν την ψήφο τους στην εκλεκτή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής Μουσταφάογλου Σιμπέλ, η οποία τελικά έλαβε περί των 2500. Ψήφους.

ADVERTISEMENT
Ο Ιλχάν Αχμέτ έχει εκφράσει πολλές φορές τη δυσφορία του για τον παρεμβατικό ρόλο του προξενείου στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας δημόσια ως μη σύννομη τη δράση του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου και ξεκαθαρίζοντας πως τα ζητήματα της μειονότητας είναι εσωτερικά θέματα της Ελλάδας και δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει.

Δ.Β.

ΠΗΓΗ: ieidiseis

Related Articles

Back to top button