ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήθος κόσμου στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Μήλο η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού

Στη Μήλο περιόδευσε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, όπου πραγματοποίησε ομιλία και ανοιχτή συνάντηση με τους πολίτες του νησιού. Θυμίζουμε ότι την τετραετία 2019 – 2023, η βουλευτής πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην περιοχή καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Ειδικότερα, έλαβε πρωτοβουλίες για προκηρύξεις θέσεων και τοποθετήσεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας Μήλου, εξασφάλισε ένα επιπλέον δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος και παράλληλα έλαβε μία σειρά ενεργειών για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των άγονων υπεραστικών γραμμών στην Μήλο και την Κίμωλο. Με παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού εξασφαλίστηκε η πρώτη πληρωμή ύψους 20.708,88 ευρώ για τη συντήρηση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου Μήλου.

Παράλληλα, η Κατερίνα Μονογυιού πρωτοστάτησε στην ενίσχυση του αεροδρομίου του νησιού με προσωπικό καθώς και στην επέκταση του, για το οποίο χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος με το ποσό των 2 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις και με 200.000€ για την περίφραξη του. Το ίδιο διάστημα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως σημειώνει η ίδια, στήριξε έμπρακτα το νησί μέσω χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων με σκοπό την ανάπτυξη και τη βελτίωση των έργων υποδομής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εγκρίθηκε για τον Δήμο Μήλου η ένταξη του έργου «Δίκτυο ακαθάρτων Αδάμαντα και εγκατάσταση επεξεργασίας και έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων» συνολικού προϋπολογισμού 10.561.063,38 ευρώ και πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης που έλαβε ο Δήμος Μήλου.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Κίμωλο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο του νησιού κ. Κωνσταντίνο Βεντουρή και επισκέφτηκε το Π.Π.Ι. Κιμώλου. Με ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού έχουν εξαιρεθεί οι κάτοικοι της Κιμώλου από το τέλος υδατοδρομίων. Εξίσου και στα δύο νησιά, η υποψήφια επισκέφθηκε τις τοπικές επιχειρήσεις και συνομίλησε με επιχειρηματίες και επαγγελματίες για τις ανάγκες τους και για την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Related Articles

Back to top button