ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πικρές αλήθειες για την Θράκη

Με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων οι Πομάκοι της Θράκης υποχρεούται να μαθαίνουν την Ελληνική και τουρκική γλώσσα… Έγκλημα διαρκείας.-

Στην Θράκη παίζουν με την φωτιά καθ´ όλη την διάρκεια του β´ μέρους της προεκλογικής περιόδου. Η ΝΔ αντί να σταθεί αυτοκριτικά για όσα ΔΕΝ έπραξε την τελευταία τετραετία σε ολόκληρη την Θράκη και ειδικότερα για την στήριξη της μουσουλμανικής μειονότητας, επιχειρεί ΤΩΡΑ να αποσπάσει εκλογικά κέρδη από τα Ακροδεξιά διαμερίσματα με την στοχοποίηση των μειονοτικών βουλευτών που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ κόπτεται για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη όταν ολόκληρη η περιοχή έχει αφεθεί στην μοίρα της με υπαιτιότητα των δεξιών κυβερνήσεων.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει πάψει να λειτουργεί στην Θράκη. Το τρένο φτάνει μέχρι την Δράμα και πέραν αυτής …«Λεωφορείον ο Πόθος». Υπάρχουν μόνο οι πέτρινοι – χορταριασμένοι πια- σιδηροδρομικοί σταθμοί της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης για να θυμίζουν ότι τον περασμένο αιώνα από 1900 λειτουργούσε η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη. Όχι όμως και τον 21ο αιώνα.
Το οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την ορεινή ζώνη της Ξάνθης και της Ροδόπης παραμένει απαρχαιωμένο και επικίνδυνο φρενάροντας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής ! Οι προσβάσεις του οδικού δικτύου στα μειονοτικά χωριά παραμένουν προβληματικές.
Οι δύο κάθετοι οδικοί άξονες που συνδέουν την Βουλγαρία φτιάχτηκαν πρόχειρα και δεν μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια επαγγελματικά αυτοκίνητα μεικτού βάρους πάνω από 3.5 τόννους. Πρόσφατα δημοπρατήθηκε καινούργιος οδικός άξονας της ορεινής περιοχής που θα ενώνει την Ξάνθη με την Βουλγαρία αλλά η υλοποίηση του αναμένεται μετά το 2028 !
Το Αθηνοκεντρικό κράτος ουδέποτε επέδειξε ενδιαφέρον για τους εργάτες γης στις μειονοτικές περιοχές της Θράκης ώστε να κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του και να εκσυγχρονίσει και να εμπλουτίσει τις καλλιέργειες. Σήμερα στην Ξάνθη οι Πομάκοι καλλιεργούν μόνο καπνό ! Τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια καπνού κρίνεται ασύμφορη λόγω μικρής παραγωγής, χαμηλών τιμών και υψηλού κόστους παραγωγής. Οι νέοι μεταναστεύουν στην Γερμανία…
Τα βοσκοτόπια στις ορεινές περιοχές παραμένουν ανεκμετάλλευτα, χωρίς ανάπτυξη και δημιουργία βιολογικής κτηνοτροφίας. Στην ΕΕ τρέχουν προγράμματα για βιολογική κτηνοτροφία αλλά στην Θράκη ποτέ δεν φτάνουν…
Παραγώμενα κτηνοτροφικά προϊόντα της Θράκης που θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ θα μπορούσαν να δώσουν ορισμένες λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο της περιοχής αλλά ουδείς ασχολείται σοβαρά στο Αθηνοκεντρικό Κράτος. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Στους νόμους Ροδόπης και Ξάνθης σήμερα υπάρχουν μόνο τρία (3) τυροκομεία ενώ η Λάρισα διαθέτει πάνω από 40 τυροκομεία !
Η ορεινή ζώνη της Θράκης που έχει παρόμοιες κλιματικές συνθήκες με το Πήλιο κάλλιστα θα μπορούσε να αναπτύξει καλλιέργειες με μηλιές και κερασιές, αλλά και με αρωματικά φυτά…
Η τουριστική αξιοποίηση της Θράκης παραμένει μηδενική. Τα ιαματικά λουτρά στα Πομακοχωριά παραμένουν αναξιοποίητα. Πλούσιες, παραγωγικές & παρθένες περιοχές έχουν αφεθεί στο έλεος…
Το ελληνικό κράτος διαχρονικά εγκληματεί εις βάρος της μειονότητας στην Θράκη. Για παράδειγμα ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με την Πομάκικη γλώσσα όταν οι 50.000 από τους 120.000 μουσουλμάνους της Θράκης είναι Πομάκοι. Τα Πομάκικα είναι γλώσσα χωρίς γραφή.

Η προσπάθεια καταγραφής της Πομάκικης γλώσσας ξεκίνησε το 1995 από τον στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη υπο τις οδηγίες του Γεράσιμου Αρσένη. Ωστόσο αυτή την εθνική προσπάθεια δεν συνέχισαν οι επόμενες στρατιωτικές διοικήσεις του Δ´ Σώματος Στρατού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα στα μειονοτικά σχολεία να διδάσκεται υποχρεωτικά η Τουρκική γλώσσα ακόμη και στις περιοχές που διαμένουν Πομάκοι !

Ναι όπως το ακούτε! Με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων οι Πομάκοι της Θράκης υποχρεούται να μαθαίνουν την Ελληνική και τουρκική γλώσσα… Εγκλημα διαρκείας.-

Δ.Β.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Related Articles

Back to top button