ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΞΑΝΘΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Οδός Αναξάρχου: Καταδικασμένος σε… αφανισμό ο κεντρικός δρόμος λόγω πυρκαγιάς;

Καταδικασμένος στην… «εντατική», αν όχι σε «θάνατο» ο δρόμος της οδού Αναξάρχου, που παραμένει κλειστός μετά την πυρκαγιά στην παρακείμενη καπναποθήκη, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους ιδιοκτήτες της, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος περί… αρχαιοτήτων!

Πρόκειται για έναν δρόμο που στερούνται επί μήνες η Ξάνθη, οι οδηγοί των οχημάτων, οι πεζοί αλλά ακόμη και οι επαγγελματίες οδηγοί του ΚΤΕΛ Ξάνθης, που αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο (από τον κόμβο του «SISSY») και να υποχρεώνονται σε «μανούβρες» που μέχρι πριν την απαγόρευση δεν χρειάζονταν, γεγονός που δημιουργεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε καθημερινή βάση, στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.

Σε τι στάδιο βρίσκεται όμως το θέμα; Γιατί δεν επεμβαίνει ο Δήμος Ξάνθης; Τι προβλέπει ο νόμος, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν προχωρήσουν – τελικά – σε αποκατάσταση του τοίχου και της καπναποθήκης; Δηλαδή ένας κεντρικός δρόμος της πόλης, ερημώνεται δια παντός;

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, κ. Γιάννης Ζερενίδης, διευκρινίζει μεταξύ άλλων πως μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, θα υφίσταται η απαγόρευση διέλευσης.

ΠΗΓΗ: thraki.com.gr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button