ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΟΔΟΠΗ

Ξύλα για θέρμανση από τη Διεύθυνση Δασών

Πέντε χιλιάδες χωρικά ξυλείας για θέρμανση διανέμει φέτος η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης στους δικαιούχους. Πρόκειται για ξύλα, όπως δρυς και οξιάς, με το κάθε χωρικό να περιέχει εξακόσια κιλά. Η διάθεση ξεκίνησε πριν ένα μήνα και συνεχίζεται στο σύνολο των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  της Διεύθυνση Δασών, οι πιστώσεις που δόθηκαν φέτος για την πληρωμή των συνεργείων που απαιτούνται για κοπή και διάθεση της ξυλείας, είναι αυξημένες κατά 25%.

«Πέρυσι είχαν δοθεί 3500 χωρικά, φέτος 5000», ανέφερε και σημείωσε ότι, η ζήτηση λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά και της ενεργειακής κρίσης ήταν αυξημένη.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν 3.200 άτομα. Κάποιοι από τους δικαιούχους θα λάβουν δύο και τρία χωρικά, αυτοί που διαμένουν σε υψόμετρο 900 μέτρων και πάνω και κάποιοι άλλοι, πιο κοντά στα πεδινά, ένα χωρικό καταβάλλοντας χαμηλό αντίτιμο από δώδεκα (12) έως δεκαεννέα (19) ευρώ το χωρικό με τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις πολύτεκνες οικογένειες να προηγούνται.

«Δυστυχώς οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν γιατί δεν υπάρχει επαρκή ποσότητα ξυλείας» κατέληξε.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button