ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΝΔ: Παραβίασε το απόρρητο ο ΣΥΡΙΖΑ για να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα

“Διπλό ατόπημα” καταλογίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ακρόαση του νέου Διοικητή της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε το απόρρητο της διαδικασίας ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη “με μέλημα να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα”.

Αφετέρου, σύμφωνα με την ΝΔ η αξιωματική αντιπολίτευση “διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ”.

Κάνοντας λόγο για “προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση”, η ΝΔ καταλήγοντας υποστηρίζει ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ “τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία”.

Αναλυτικά το σχόλιο της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπως αυτή της ακρόασης του Πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με διαρροές από τη συνεδρίαση.

Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε από τις διαρροές του σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν αποσπάσματα τοποθετήσεων βουλευτών του ενώ η απόρρητη συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ήταν να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα.

Το δεύτερο σοβαρό ατόπημα, είναι ότι προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημά του, διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ούτε η απάντηση του ούτε τα πρακτικά μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει εκφράσει επί του θέματος σαφή θέση.

Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.”

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button