ΕΒΡΟΣ

Νέα Βύσσα: Έπαρση πέντε ελληνικών σημαιών, σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, έγινε χθες στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας η ανάρτηση πέντε μεγάλων ελληνικών σημαιών σε ισάριθμους ιστούς, στη νησίδα που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.


Λίγα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με το Μποσνοχώρι και τις άλλες αλύτρωτες πατρίδες απ’ όπου το 2023 ήρθαν εκδιωχθέντες οι Έλληνες της Ανατολικής Θράκης να βρίσκονται απέναντι από το σημείο της εκδήλωσης, σε μια πολύ όμορφη και αξιέπαινη εκδήλωση, ξεκίνησαν να κυματίζουν οι πέντε ελληνικές σημαίες. Μια σπουδαία και άξια συγχαρητηρίων πρωτοβουλία και προσπάθεια από τον πολύ δραστήριο Σύλλογο “Εθελοντική Ομάδα Νέας Βύσσας”.

Παρουσία του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του Διοικητή της XVI Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγου Θεόδωρου Χατζηγεωργίου και του Καθηγούμενου της Μονής Νέας Βύσσας Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Αστεριάδη αλλά και πολλών κατοίκων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Μπαχαρίδου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβαν ως “Εθελοντική Ομάδα Νέας Βύσσας” και την υλοποίησαν με επιτυχία.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button