ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞΑΝΘΗ

Με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας (24/3-27/3) στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης- Οικία Μάνου Χατζιδάκι, κεντρική επετειακή εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το Σάββατο 25 Μαρτίου καθώς και δοξολογία στην Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία της Παναγίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Κεγάμ Χατσεριάν σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου.
Την κεντρική εκδήλωση χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο Πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα κ. Tigran Vardanyan που εκπροσώπησε τον Πρέσβη κ. Tigran Mkrtchyan, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών της πόλης συμπεριλαμβανομένων του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, του Δημάρχου κ. ,Εμμανουήλ Τσέπελη, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη, του Προξένου ε.τ. της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη κ Akis Dagazian, του Πρόέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Αρμενίων Ελλάδος Τακβόρ Οβακιμιάν, του Προέδρου της Αρμενικής Επθνικής Επιτροπής Ευρώπης Κασπάρ Καραμπετιάν κ.α.
Η κεντρική εκδήλωση περιλάμβανε δύο εισηγήσεις με θέματα:
«Η εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα το 1922» από την κ. Γκιούλα Κασαπιάν, φιλόλογο και
«Ξάνθη: Η άλλη πατρίδα» από την κ.Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, Δρ Λαογραφίας.
Η βραδιά πλαισιώθηκε με φαντασμαγορικό καλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της χορωδίας της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής και με μουσικό σχήμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ασμίκ Μπεκλαριάν.

Related Articles

Back to top button