ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαργαρίτης Κίρκος: Να ακυρωθεί η απόφαση κατάργησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Έβρου

Ο πολιτευτής Έβρου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης» Μαργαρίτης Κίρκος, με αφορμή την απόφαση που γνωστοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα για κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν στο νομό Έβρου από το 2018, δήλωσε:
«Ενώνω την φωνή διαμαρτυρίας μου με αυτή των δημάρχων του Έβρου, που απέστειλαν επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά και των φορέων και των απλών πολιτών του ακριτικού μας νομού, που βλέπουν να συνεχίζεται η απαξίωση, η αποψίλωση κρατικών υπηρεσιών και λειτουργιών και η ερήμωση του.Η «Ελληνική Λύση» είχε καταθέσει στην Βουλή από τις 24 Οκτωβρίου 2022 σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ στην Βουλή με τον Κωνσταντίνο Χήτα, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και ρωτούσε τον αρμόδιο υπουργό κ.Παναγιωτόπουλο αν προτίθεται να προχωρήσει στην συγκεκριμένη απόφαση-πλήγμα για το νομό Έβρου. Εκφράζοντας και μεταφέροντας από τότε τις έντονες ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για όσα η Κυβέρνηση… σχεδίαζε γι αυτήν, χωρίς να αφουγκράζεται άλλη μια φορά αυτήν.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε τελικά σε μια ακόμα απόφαση που πλήττει σοβαρά τον εθνικά ευαίσθητο νομό μας και αποτελεί καίριο πλήγμα για αυτόν. Το περιβόητο ειδικό σχέδιο για την ανάπτυξη του νομού Έβρου και ιδιαίτερα για το κεντρικό και βόρειο κομμάτι του το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021, περιλαμβάνει τελικά απανωτά «χτυπήματα» ερήμωσης και φτωχοποίησης.Ακόμα και αν αποδεχθεί κανείς την άποψη που διατυπώνετε από στρατιωτικούς, πως δεν μπορούν οι Μονάδες του Έβρου να είναι παράλληλα και Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αν η Κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Φέρνοντας το κατάλληλο προσωπικό αξιωματικών και υπαξιωματικών που απαιτείται για αυτή την εκπαίδευση, με μεταθέσεις από άλλες περιοχές της χώρας.
Ο νομός Έβρου αποτελεί άλλωστε, λόγω των ενεργών στρατιωτικών μονάδων και των περιοχών που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ιδανικό για τους στρατιωτικούς περιβάλλον, στο οποίο έπρεπε  κατά  τακτά  χρονικά διαστήματα να συντελείται η εκπαίδευση των αξιωματικών και των υπαξιωματικών από τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Να τα δημιουργήσει μάλιστα αυτά τα Κέντρα Εκπαίδευσης, σε περιοχές του νομού που έχουν τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Υπάρχουν ακόμα και ανενεργά στρατόπεδα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, με τις κατάλληλες εργασίες. Αν χρειαστεί να κατασκευαστούν νέα. Όταν δίνει 23 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας και μάλιστα προχώρησε με πολύ γρήγορες διαδικασίες στην κατασκευή της, δεν μπορεί να διαθέσει πολύ λιγότερα χρήματα για την κατασκευή Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων;
Πρέπει λοιπόν ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ αυτή απόφαση που αποτελεί μια ακόμη «ταφόπλακα» για την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας,

ΠΗΓΗ:THRAKINEA.GR

Related Articles

Back to top button