ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΠΗ

Κομοτηνή: Τρέξιμο, καθαρισμός και χαράξεις ορεινών μονοπατιών

Συνεχίζουν το τρέξιμο και το περπάτημα ευπρεπίζοντας τους χώρους όπου επισκέπτονται. Οι Rodopi Runners, ογδόντα φίλοι που τους ενώνει η αγάπη για το τρέξιμο αναζητούν τα δικά τους ορεινά μονοπάτια καθαρίζοντας και χαράσσοντας νέες διαδρομές.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr ο κος Τάσος Μπόμπολας, ταμίας του συλλόγου περιέγραψε την προσπάθειά τους σημειώνοντας ότι κάθε φορά και ένα καινούργιο χιλιόμετρο καθαρίζεται. Μια φορά το μήνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του αποφασίζει για το χώρο που θα επισκεφτεί και τα πιο ενεργά μέλη φροντίζουν για τον καθαρισμό του.

Κάπως έτσι, τα τελευταία χρόνια αθλητισμός, αναψυχή και αγάπη για το περιβάλλον συνδυάζονται. Ήδη έχουν χαραχθεί, ανοιχθεί και καθαριστεί μονοπάτια, στο τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας και στα Παρχάρια. “Τα βρίσκουμε σε κακή κατάσταση και φροντίζουμε για τον καθαρισμό και τη χάραξή τους” σημείωσε ο κος Μπόμπολας εξηγώντας ότι: πετάνε πέτρες, απομακρύνουν τα κλαδιά που ενοχλούν , τοποθετούν τα σήματα κάθε εκατό μέτρα . Στην τελευταία τους συνάντηση πραγματοποίησαν καθαρισμό ενός χιλιομέτρου, όπου , τέσσερα άτομα απομάκρυναν κλαδιά και σκουπίδια σε μια απόσταση ενός χιλιομέτρου. Στην επόμενη συνάντηση η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα 2,5 χιλιόμετρα ανεμπόδιστης, προσβάσιμης διαδρομής θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Εκτός από τις σηματοδοτήσεις τον Ιούνιο με πρωτοβουλία του Rodopi Runners θα πραγματοποιηθεί ο ημι-μαραθώνιος των 21 khm με την στήριξη της περιφέρειας αν.Μ.Θ. και του ΤΕΦΑΑ

ertnews.gr

Related Articles

Back to top button