ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΒΡΟΣΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΞΑΝΘΗΡΟΔΟΠΗ

Κομοτηνή: Κύπριοι φοιτητές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο με γυρισμένη την πλάτη στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Αντικατοχική πορεία καταδίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, ανήμερα της 39ης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, φοιτητές και φοιτήτριες από την Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής.

Η πορεία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα από την Τσανάκλειο Σχολή και κατέληξε στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όπου οι Κύπριοι φοιτητές φώναξαν συνθήματα, ανέγνωσαν ψήφισμα καταδίκης ενώ στο τέλος έψαλλαν τον εθνικό ύμνο με γυρισμένη την πλάτη τους στο προξενείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το τουρκικό Προξενείο αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα, το οποίο θυροκολλήθηκε σε πίνακα που είχε τοποθετηθεί έξω από αυτό.

«Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, είναι το σύνθημα που δίνουμε από την ακριτική Ροδόπη»

Ο Βασίλης Γεωργίου, εκπρόσωπος Τύπου της ΦΕΚΚΟΜ δήλωσε μετά το πέρα της πορείας:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια στο τούρκικο καθεστώς της βορείου Κύπρου, το οποίο σήμερα κλείνει τα 39 παράνομα χρόνια του από την ίδρυση του. Είμαστε εδώ μια μερίδα φοιτητών Ελληνοκύπριοι στην Κομοτηνή, που οφείλουμε να διατρανώνουμε και να φωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κύπρος δεν ανήκει στα χέρια κανενός Ερντογάν και καμιάς Τουρκίας. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, είναι το σύνθημα που δίνουμε εμείς από την ακριτική Ροδόπη μέχρι τον Απόστολο Αντρέα, μέχρι την Κερύνεια, μέχρι την Αμμόχωστο και όποια κατεχομένη σπιθαμή κατέχει ο τούρκικος στρατός.

Εμείς θέλουμε να φωνάξουμε δυνατά και να πούμε σε όλους ότι πέρασε ο καιρός και είμαστε γενιά που ακούσαμε ιστορίες και είδαμε φωτογραφίες. Αυτοί που τα έζησαν είναι τώρα σε μεγάλες ηλικίες. Πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της Κύπρου και να την κάνουν μια ελεύθερη ευρωπαϊκή πατρίδα. Η Κύπρος είναι ελληνική και θέλουμε να είναι ελεύθερη».

ΠΗΓΗ: thracenews.gr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button