ΚΟΙΝΩΝΙΑΞΑΝΘΗ

«Ζωήρεψαν» τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης

Καφέδες, ουζάκια, παρέες, αλλά και γυμναστική, χορός και εργόχειρα, έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, που επισκέπτονται πια άνδρες και γυναίκες. Η «αναθέρμανση» του χώρου, είναι πια εμφανής, αν και κάποιοι από τους ηλικιωμένους της πόλης μας, διατηρούν ακόμη κάποιες επιφυλάξεις. Ωστόσο, όσοι επέστρεψαν, συνεχίζουν από εκεί που είχαν μείνει πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού και μάλιστα συμμετέχουν σε ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές, που έχουν «ανοίξει».

Επιπλέον, το…πρόγραμμα των μελών του ΚΑΠΗ συνεχίζεται και με άλλες εκδηλώσεις, όπως το μνημόσυνο των κεκοιμημένων μελών του κέντρου, την περασμένη Κυριακή, ενώ ήδη προγραμματίζεται η κοπή της βασιλόπιτας, με το νέο έτος, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και χορό, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ» ο πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης κ. Στέλιος Βαρελίδης.

Πιο αναλυτικά ο κ. Βαρελίδης, επισήμανε ότι «το τελευταίο διάστημα, έχει «ζεσταθεί» αρκετά το ΚΑΠΗ, διότι και οι γυναίκες έρχονται και κάνουν την γυμναστική τους, κάνουν χειροτεχνίες, πλέκουν, κάνουν χορό κλπ. Βέβαια δεν έχει εκείνο το «μπούγιο» που είχε παλαιότερα, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πολλοί ευάλωτοι δεν φαίνονται ακόμη (σ.σ. λόγω κορωνοϊού), αλλά είμαστε  σε καλό δρόμο. Πριν ένα μήνα περίπου, έρχονταν το πρωί 5-6 άτομα. Τώρα έρχονται αρκετοί και μάλιστα κάνουμε και γλεντάκια, τραγουδάμε,  πίνουμε το ουζάκι και το τσιπουράκι μας κλπ. Οι γυναίκες, επειδή δεν είχαν γυμναστή, δεν έρχονταν. Τώρα έρχονται πάρα πολλές. Ξέρετε πως οι γυναίκες προτιμούν την γυμναστική, τον χορό, το εργόχειρο κλπ. Κάθονται, πλέκουν, συζητούν, χορεύουν κλπ».

«Έχουν ανοίξει και οι εκδρομές. Τον Ιούλιο, πήγαν μια τριήμερη εκδρομή στην Κατερίνη. Την 1η Αυγούστου, πήγαν στην Αιδηψό για θερμά λουτρά και ξαναπήγαμε στην Αιδηψό στις 5 Οκτωβρίου. Έχουν γίνει και ημερήσιες εκδρομές και θα συνεχίσουν να γίνονται οποτεδήποτε μας το ζητήσουν. Πηγαίνουμε αμέσως μόλις μας το ζητήσουν. Παίρνουμε προσφορές από τα πρακτορεία και οργανώνουμε την εκδρομή» συνέχισε ο ίδιος, ενώ σε ερώτηση της «Θ» για το αν αναμένονται και άλλες εκδηλώσεις, ο κ. Βαρελίδης σημείωσε ότι «την περασμένη Κυριακή είχαμε το μνημόσυνο των μελών του ΚΑΠΗ. Κάθε χρόνο, την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα κάνουμε ένα μνημόσυνο για τους αποθανόντες –μέλη του ΚΑΠΗ. Έτσι και την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα είχε και αρκετό κόσμο. Μαζευτήκαμε περίπου 120-130 άτομα. Κάναμε το μνημόσυνο με τον Δεσπότη στον Ιερό Ναό των 12 Αποστόλων και από εκεί πήγαμε στο ΚΑΠΗ για καφέ, κονιάκ, πίτες κλπ. Προγραμματίζουμε επίσης, μαζί με την κοπή της πίτας (όπως πρότεινα) να κάνουμε και έναν χορό στο ΚΑΠΗ. Πολλές φορές κάνουμε χορό με δική μας ορχήστρα και ο κόσμος χορεύει».

ΠΗΓΗ:thraki.com.gr

Related Articles

Back to top button