ΕΒΡΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζαμπούκης: Θέλει τον φράχτη του Έβρου για τουριστική ατραξιόν!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τουριστικοί πράκτορες των Αθηνών αλλά και γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές στον Έβρο προκειμένου να φέρνουν επισκέπτες για…ξενάγηση στον φράχτη του Έβρου και συγκεκριμένα στο τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή των Φερών!
Αυτό αναφέρει τουλάχιστον τοπική ιστοσελίδα, που κάποτε στήριζε Ζαμπούκη, μετά σταμάτησε να τον στηρίζει και το τελευταίο διάστημα τον στηρίζει και πάλι με…θέρμη!

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, στην πρόσφατη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την ασφαλή πρόσβαση στο Δέλτα του Έβρου, «ο κ.Ζαμπούκης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης που συμμετείχε στην σύσκεψη, μια και αρμοδιότητα του Στρατού είναι να δίνει άδεια στις συγκεκριμένες περιοχές για επισκέψεις, για το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον. Του ζήτησε μάλιστα να μεταφερθεί το ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο, όχι μόνο στην στρατιωτική αλλά και την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να βρεθεί λύση και σε κάποιο σημείο του φράχτη, στην περιοχή του Πόρου ή κάπου αλλού, να υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεων από ταξιδιώτες. Επισημαίνοντας ότι τα ωφέλη (sic) για όλες τις πλευρές θα είναι σημαντικά».

Αφού απέτυχαν οι ελάχιστες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, ο κύριος Ζαμπούκης αποφάσισε να καταφύγει σε αμφιλεγόμενους τρόπους προβολής του τόπου μας. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο πλούτο που μπορεί να φέρει επισκέπτες, όχι μόνο από Τουρκία και Βουλγαρία, που έρχονται ούτως ή άλλως από μόνοι τους, αν διαφημιστεί σωστά και έξυπνα. Είναι λυπηρό να θεωρούνται τουριστική ανάπτυξη και προοπτική για έναν τόπο, οι οργανωμένες ή όχι επισκέψεις γραφικών στοιχείων στην περιοχή για να δουν και να φωτογραφηθούν μπροστά σε ένα μάτσο σίδερα, που για κάποιους μπορεί να αποτελεί μία «σωτήρια κατασκευή», για άλλους όμως συνιστά ένα σύμβολο μίσους. Σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζει αυτή η «διαφήμιση» στην Αλεξανδρούπολη!

Related Articles

Back to top button