ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΟΔΟΠΗ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε ληστεία και έξι διαρρήξεις στη Ροδόπη

Σε έναν οικισμό της Ροδόπης εντοπίστηκαν τρεις Έλληνες που είχαν διαπράξει μία ληστεία και έξι διαρρήξεις σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως εξακριβώθηκε από τις έρευνες, στο διάστημα από τις 12 ως τις 19 Ιανουαρίου, οι δράστες άρπαξαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές από τέσσερις επιχειρήσεις, ενώ επιχείρησαν να διαρρήξουν και άλλες δύο χωρίς να τα καταφέρουν. Σε μία περίπτωση, όταν οι δράστες εισέβαλαν σε μια επιχείρηση και άρπαξαν το συρτάρι μιας ταμειακής μηχανής με τα χρήματα, έγιναν αντιληπτοί από έναν συγγενή της ιδιοκτήτριας που προσπάθησε να τους εμποδίσει, αλλά τον χτύπησαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν μία ηλεκτρονική συσκευή, μία φωτογραφική μηχανή, το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και μέρος των χρημάτων τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Οι τρεις κακοποιοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ για έναν από αυτούς διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

protothema.gr

Related Articles

Back to top button