ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Ενθαρρυντικά τα μηνύματα του Τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

«Τα μηνύματα του Τουρισμού είναι πολύ ενθαρρυντικά για την Περιφέρεια ΑΜΘ .Εχουμε αύξηση σε σχέση με το 2021 και πορευόμαστε πολύ ενθαρρυντικά σε σχέση με το 2019», σχολίασε σε δηλώσεις της από την Αλεξανδρούπολη η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ Τουρισμού.

Η ίδια εκτίμησε ότι φέτος θα δούμε ξανά και την αύξηση στον οδικό τουρισμού που όπως είπε «δεν τα πήγε καλά αυτήν την χρονιά.»

Εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις νέες αγορές που γνωρίζουν την περιοχή και από την Δ. Ευρώπη, ενώ υποστήριξε ότι, με την παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ των Δήμων αλλά και την στήριξη του υπουργείου σε όλες τις εκθέσεις μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της διεύρυνσης αγορών το επόμενο διάστημα.

Ιδιάιτερη αναφορά έκανε και στις Ιαματικές πηγές, τονίζοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα πέρα των ήδη εγκεκριμένων Ιαματικών πηγών που υπάρχουν και στην περιοχή της Θράκης, θα έχουμε τις προσκλήσεις για την αναδιάρθρωση των Ιαματικών πηγών για το κομμάτι της γαστρονομίας, αγροτουριστικός ψηφιακός χάρτης, και βέβαια μια σειρά προσκλήσεων που έχουν να κάνουν με τα καταδυτικά πάρκα με άλλες περιοχές που χρειάζονται μαρίνες.

«Το 2023 δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση των υποδομών και σε μια καλή προετοιμασία για μια επόμενη δεκαετία που θα έχει νέες προκλήσεις», κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

ertnews.gr

Related Articles

Back to top button