ΕΒΡΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβρος: Νέα «απόβαση» εκατοντάδων στρατιωτικών των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να φτάσουν έως και 400 στρατιωτικοί καθώς και πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ για τη διεκπεραίωση των στρατιωτικών φορτίων από τον Εβρο προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, γύρω από την εμπόλεμη Ουκρανία.
Νέα αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη ξεκινάει από σήμερα Τρίτη καθώς αναμένεται να φτάσουν από τις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Δημόκριτος πάνω από 200 στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

Μεταφορά στρατιωτικού υλικού
Σταδιακά, μάλιστα, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και μπορεί να ανέλθει στα 400 άτομα. Θ’ απασχοληθούν όλη με τη μεταφορά του στρατιωτικού υλικού, το οποίο θα καταφθάνει σταδιακά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα μεταγωγικά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας για τον αγωγό πετρελαίου
Το υλικό αυτό θα προέρχεται από τις ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα του ΝΑΤΟ και θα προωθείται σιδηροδρομικώς αλλά και με νταλίκες προς τη βορειοανατολική Ευρώπη, όπου βρίσκονται οι αμερικανο-νατοϊκές δυνάμεις, πολύ κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr.

Παράλληλα, άλλο υλικό που θα προέρχεται από τις συγκεκριμένες μονάδες, θα φτάνει στην Αλεξανδρούπολη και θα φορτώνεται στα μεταγωγικά για τον δρόμο της επιστροφής.

Το πρώτο από αυτά τα πλοία, αναφέρουν οι πληροφορίες του evros-news.gr, θα καταπλεύσει το ερχόμενο Σάββατο. Είτε σε αυτό, είτε σε άλλα επόμενα δρομολόγια, εκτός από τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα, θα υπάρχουν και πολεμικά ελικόπτερα.

Popular
Η αγγελία που έγινε viral: Δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον τον βοηθήσει να βρει σύζυγο
VIRAL
Δίνει 10.000 δολάρια στον… Σιρανό ντε Μπερζεράκ που θα του βρει σύζυγο
Constance Marten: Βρήκαν την αγνοούμενη αριστοκράτισσα και τον εραστή της – Θρίλερ με το μωράκι τους
ΚΟΣΜΟΣ
Βρήκαν την αγνοούμενη αριστοκράτισσα και τον εραστή της – Θρίλερ με το μωράκι τους
Στο Στρατόπεδο Γιαννούλη
Το προσωπικό των Αμερικανών που έρχεται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, στη μεγάλη του πλειονότητα, θα εγκατασταθεί στο Στρατόπεδο Γιαννούλη όπως προβλέπεται στην ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία.

Οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διαμονή τους καθ΄όλη τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς του υλικού.

Αυτή αναμένεται να κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι, που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα διαμένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button