ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Τερζοπούλου: «Σήμερα είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης του κοινού για να εκτιμήσει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής»

Σε εξέλιξη βρίσκεται  το  έργο  αποκατάστασης  τέμενος  Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο το οποίο  εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ συνεχίζεται  το έργο στην Δοξιπάρα. Ήδη γίνονται οι προγραμματικές εργασίες ώστε να  χτιστεί εκεί ένα μουσείο, ένα κέλυφος στον κλασσικό τύμβο της Δοξιπάρας, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει και το έργο για την ανάδειξη της Πλωτινόπολης το οποίο βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης  προκειμένου να γίνει το στέγαστρο που θα  καταστήσει επισκέψιμο τα ψηφιδωτά .

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας με αφορμή την σημερινή διεθνή ημέρα Μουσείων, η προϊσταμένη  Εφορείας Αρχαιοτήτων στον Εβρο κ. Δόμνα Τερζοπούλου.

 «Η σημερινή ημέρα  είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης του κοινού  για να εκτιμήσει  και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής», είπε η κ. Τερζοπούλου και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν τα μουσεία και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό  έχουν προγραμματισθεί  για σήμερα στις 12 το μεσημέρι δυο ξεναγήσεις   στις μόνιμες εκθέσεις και συγκεκριμένα μία στο Βυζαντινό  Μουσείο Διδυμοτείχου και μια δεύτερη στο Αρχαιολογικό της Αλεξανδρούπολης.

Τα τρία Μουσεία του Εβρου με ελέυθερη είσοδο για το κοινό θα παραμείνουν ανοιχτά από  τις 8.30 π.μ. -3.30 μ.μ. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, από τις 8:30 π.μ. -4.μ.μ. για το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου και τις ίδιες ώρες για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με την κ. Τερζοπούλου περισσότεροι από 1000 μαθητές  στο πλαίσιο  υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα περιηγήθηκαν στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης γνωρίζοντας τον τοπικό πολιτισμό . Οσο αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα που έφεραν  στο φως οι εργασίες των έργων πεζοδρόμησης και οπτικών ινών που έγιναν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, η κ. Τερζοπούλου ανέφερε  πως βρέθηκαν πέντε κεραμοσκεπείς τάφοι  που είχαν μέσα  κάποια κτερίσματα  και σήμερα γίνεται η συντήρηση τους .

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Related Articles

Back to top button