ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 6,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις υποκλοπές – Δεύτερος σε δημοφιλία ο Ανδρουλάκης, μπροστά από τον Τσίπρα

Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO – Μόλις μία μονάδα κέρδισε το ΚΙΝΑΛ – Πόσο σημαντική είναι για τους πολίτες η υπόθεση των παρακολουθήσεων και κατά πόσο θα επηρεάσει την ψήφο τους

Μειώθηκε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύουν σήμερα Σάββατο τα “Νέα”.

Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος μειώθηκε κατά 1,7 μονάδες σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το αντίστοιχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξήθηκε κατά 0,9. Μόλις μία μονάδα φαίνεται να κέρδισε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, στη μέτρηση της GPO για τα “Νέα”, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,4, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του στο 25,1%, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να βρίσκεται πλέον στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έφτασε στο 12,1%. Παράλληλα μικρές διαφορές παρουσιάζονται στα υπόλοιπα κόμματα, καθώς ακολουθούν κατά σειρά ΚΚΕ (5,7%), Ελληνική Λύση (4,8%), ΜέΡΑ25 (2,1%), Έλληνες για την Πατρίδα (1,6%) και Δημιουργία Ξανά (1,2%).

Την ίδια στιγμή το 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει στις εκλογές.

Πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες η υπόθεση των παρακολουθήσεων

Το ζήτημα των παρακολουθήσεων βρίσκεται στην τρίτη θέση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, με την τιμή του ρεύματος και την ακρίβεια να βρίσκονται μπροστά του, ενώ ξεπέρασε τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

Αναλυτικότερα, το 68,6% των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή, ενώ όσοι εμφανίζονται αδιάφοροι περιορίζονται στο 29,9%.

Στο ερώτημα αν η υπόθεση αυτή επηρεάσει την τελική επιλογή στις κάλπες, η πλειοψηφία, δηλαδή το 68,9% δηλώνει λίγο ή καθόλου.

Το 82,5% των ψηφοφόρων δεν σκέφτονται να αλλάξουν τη ψήφο τους με βάση την εξέλιξη της υπόθεσης.

Δεύτερος σε δημοφιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 48,3%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι δεύτερος με 41,5% και τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 37,2%.

Πάντως, η εικόνα του πρωθυπουργού έχει φθορά, καθώς οι αρνητικές γνώμες ξεπέρασαν το 50% (51,1%), με τη διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι μηδαμινή, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 51,2%.

Όσον αφορά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα, το 59,1% των ερωτηθέντων βλέπει ευθύνες του Πρωθυπουργού, το 56,4% κρίνει αρνητικά τις κινήσεις του, ενώ το 58,3% δηλώνει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button