ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Παράθυρο στον κόσμο και στην Κβαντική Επανάσταση

Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κβαντικοί Υπολογιστές και Κβαντικές Τεχνολογίες», υλοποιεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των εγγραφών που λήγουν στις 7 Οκτωβρίου ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκαπέντε (15) ενδιαφερόμενοι, επίκειται η εξέταση άλλων εννέα (9 ) αιτήσεων, όπως  και η εξέταση από το ΔΟΑΤΑΠ της εγκυρότητας τίτλων σπουδών που έχουν υποβάλλει ενδιαφερόμενοι από χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Νιγηρία, Ινδία και Νότιο Αφρική.
 Συνολικά προβλέπεται να λειτουργήσει με τριάντα μεταπτυχιακούς φοιτητές.  «Είναι το μόνο στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη » δήλωσε στο www.ertnews.gr ο διευθυντής του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Κβαντικοί Υπολογιστές και Κβαντικές Τεχνολογίες».
Όπως εξήγησε αντικείμενο των Σπουδών θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ασφάλεια του Διαδικτύου, η Διαχείριση της Πληροφορίας, τα σχέδια βελτιστοποίησης των Βιομηχανιών και των Φαρμακευτικών Εταιρειών.
Εκτός από τους δώδεκα (12)καθηγητές του ΔΠΘ συμμετέχουν δύο (2) καθηγητές από την Πάτρα και τέσσερις (4) από το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος».

«Ανοίγει με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος ένα παράθυρο για τη διεθνοποίηση του Δ.Π.Θ.» δήλωσε ο διευθυντής του Προγράμματος και σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα στο χώρο των Βαλκανίων με στόχο να καταστεί Κέντρο Σπουδών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Σημείωσε δε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των Εταιρειών για την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Όπως και  μεγάλες οι προοπτικές που ανοίγονται σε ένα χώρο, αυτόν της Κβαντικής Επανάστασης, όπου προβλέπονται να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές.

πηγή: www.ertnews.gr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button