ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΠΗ

Αλεξανδρούπολη: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι για τους διακινητές μεταναστών 

Πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν σήμερα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτησή τους για τα συνεχή περιστατικά με τους διακινητές μεταναστών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η ασφάλειά τους βρίσκεται σε κίνδυνο κατηγορώντας τους διακινητές ότι οδηγούν επικίνδυνα αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ ήδη έχουν θρηνήσει δύο ανυποψίαστα θύματα.

Οι κάτοικοι της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως και τις Φέρες, όπου θα προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο δρόμου.

Οι κάτοικοι εκτιμούν πως τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Οικονόμου, δεν θεωρούνται ικανοποιητικά.

Συνάντηση τριών συναρμόδιων υπουργείων
Συνάντηση των τριών συναρμόδιων υπουργών για το μεταναστευτικό με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είχαν συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και του τρόπου αντιμετώπισής της».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, «τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια αύξηση της πίεσης μέσω κυρίως της θαλάσσιας οδού. Σημειώνεται ότι η χώρα σήμερα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης και διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο φυλάει τα σύνορα έχοντας όμως πάντα το βλέμμα στραμμένο στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «η συνεργασία των τριών εμπλεκόμενων υπουργείων είναι προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης και γι αυτό η επικοινωνία είναι στενή και διαρκής».

Related Articles

Back to top button