ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη και συναντήσεις απ’ την Ολλανδή Πρέσβη στην Ελλάδα, σε λιμάνι και δήμαρχο Γ.Ζαμπούκη

Άλλη μια παρουσία Πρέσβη σημαντικής χώρας είχαμε χθες στην Αλεξανδρούπολη, με την Ολλανδή Πρέσβη Susanna Terstal να επισκέπτεται το λιμάνι της πόλης και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ που την υποδέχθηκε και την ενημέρωσε, χαρακτήρισε την κ.Terstal “μία από τις σημαντικές πολιτικές & διπλωματικές προσωπικότητες που υπηρετούν στη χώρα μας, την Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας και πρώην Ειδική Εντεταλμένη της ΕΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Susanna Terstal υποδεχθήκαμε στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης”.

Κατά την συζήτηση τους, παρόντες ήταν ο Επιτετραμμένος της Ολλανδικής Πρεσβείας Maurits ter Kuile καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας στην ΑΜΘ Δημήτρης Αμπατζής.

Έδειξε ενθουσιασμένη από το δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Στη συνάντηση της με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, όπως έγραψε ο ίδιος η Πρέσβης της Ολλανδίας “δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το μεγάλο και σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αλεξανδρούπολης, που διαρκώς αναβαθμίζεται και μεγαλώνει”.

Με την Susanna Terstal, την οποία υποδέχτηκε στο γραφείο του μαζί με τον Επιτετραμμένο της Ολλανδικής Πρεσβείας, Maurits ter Kuile, και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ολλανδίας στην ΑΜΘ, Δημήτρη Αμπατζή, συζήτησαν για την Αλεξανδρούπολη που αποκαλύπτεται, αλλάζει και εξελίσσεται ως σταυροδρόμι ενέργειας, εμπορίου και μεταφορών, με αφορμή όλα τα έργα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Η ίδια, σύμφωνα με τον κ.Ζαμπούκη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα επενδύσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button