ΕΒΡΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική εκδήλωση «ChatGPT: Ένα νέο εργαλείο για τη Νομική επιστήμη»

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτό το ισχυρό εργαλείο.

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝ.ΚΑ.Δ.Α.) διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 14 Μαΐου 2023 στις 18:30, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, με τον καθηγητή Γεώργιο Ατσαλάκη για το ChatGPT, ένα προηγμένο μοντέλο γλώσσας που έχει κερδίσει σημαντική προσοχή σε διάφορους κλάδους.

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της ευρύτερης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτό το ισχυρό εργαλείο και πως μπορεί να εφαρμοστεί στο νομικό τομέα.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προηγμένες δυνατότητες του ChatGPT. Ο καθηγητής Γεώργιος Ατσαλάκης, ειδικός τεχνολογικών προβλέψεων θα προσφέρει μια επισκόπηση του ChatGPT και θα μοιραστεί πρακτικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξορθολογισμό των νομικών διαδικασιών, την ενίσχυση των ερευνητικών δυνατοτήτων και τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες.

Αναφορικά με την εκδήλωση η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κα Ρούλα Τσιρτσίδου δήλωσε: «Ο ρόλος των Δικηγορικών Συλλόγων είναι θεσμικός και πέραν της διεκπεραίωσης έχει την αποστολή να παρέχει στα μέλη του τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ασκήσουν το λειτούργημα τους. Στο πλαίσιο αυτό θέλαμε να προσφέρουμε στα μέλη των συλλόγων την ευκαιρία να γνωρίσουν την νέα τεχνολογία η οποία μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον, από ένα ειδικό του είδους».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης αναφέρθηκε στην νέα τεχνολογία δηλώνοντας: «Το ChatGPT αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με πολλές δυνατότητες, ωστόσο εγείρει πολλά ηθικά και πολιτικά ζητήματα. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο εργαλείο και αποστολή μας είναι να ενθαρρύνουμε τον διάλογο παρουσία ειδικών ώστε να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τη χρησιμότητα του».

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το πιστοποιημένο κέντρο ΙΝ.ΚΑ.Δ.Α. H συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλα τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων και ενδιαφερομένους, κατόπιν εγγραφής.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2023/05/chatgpt.html#ixzz80Yqun779
Alexandroupoli Online

Related Articles

Back to top button