ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλεξανδρούπολη: «Αυλαία» αύριο για την 9η Εμπορική Έκθεση – Τοψίδης: «Αντέξαμε, αντέχουμε και θα αντέχουμε»

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τα μικρά και μεσαία Επιμελητήρια τα οποία έχουν ανάγκη» σχολίασε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 19η Εμπορική Έκθεση Alexpo 2023, ο πρόεδρος της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο κ . Ιωάννης Μασούτης.

Όπως επεσήμανε, «μετά από πέντε χρόνια απουσίας κρίναμε ότι θα έπρεπε να είμαστε εδώ και να στηρίξουμε την δράση του Επιμελητηρίου Εβρου. Υπάρχει συνεννόηση, επικοινωνία σε ένα πολύ καλό επίπεδο αυτό επιδιώκει άλλωστε και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και για αυτό ζητήσαμε από τους φορείς να καταγράψουν όλα τα θέματα τα οποία υπάρχουν και να προσπαθήσουμε να τα συζητήσουμε με την κυβέρνηση και να τα λύσουμε».

«Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στηρίζει τα μικρά και μεσαία Επιμελητήρια της Περιφέρειας τα οποία έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τα προβλήματα μας είναι κοινά όλων των επιχειρήσεων με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και θα δώσουμε μάχη από κοινού για να καλυτερεύσουν το επιχειρείν είτε αυτό είναι οικονομικός είτε φορολογικός όρος και μια σειρά από προβλήματα αγκύλωσης που έχουν λυθεί, μέσα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο την Εμπορική έκθεση Alexpo 2023 η οποία ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα.

Όπως ανέφερε, στην ομιλία του ο κ. Τοψίδης κατά την διάρκεια τελετής των εγκαινίων το Επιμελητήριο Έβρου διεκδικεί περισσότερες και αρτιότερες δομές και υποδομές άμεσης ή έμμεσης στήριξης της επιχειρηματικότητας, χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο που να περιλαμβάνει και τις οδικές μεταφορές, σιδηροδρομικά δίκτυα εναρμονισμένα στις ευρωπαϊκές επιταγές και ικανά να εξυπηρετήσουν μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων εντός και εκτός συνόρων, φορολογικά ή άλλα κίνητρα που να εξυπηρετούν τον ανταγωνισμό που υφίστανται οι επιχειρήσεις από τις ομοειδείς των όμορων χωρών, οικονομικά κίνητρα που να ευνοούν την δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή την ανάπτυξη των υφιστάμενων με απώτερο στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας και εν τέλει του τοπικού ΑΕΠ.

«Η alexpo2023 είναι η απόδειξη ότι αντέξαμε, αντέχουμε και θα αντέχουμε γιατί ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε,» είπε ο κ. Τοψίδης και πρόσθεσε: «από την προηγούμενη alexpo μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα πέντε ετών, γράφτηκαν στο μητρώο του Επιμελητηρίου μας 2003 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν από αυτό 1247. Το ισοζύγιο δηλαδή, είναι θετικό και δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από αυτό για να πούμε ότι οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες τολμούν, γεννούν ιδέες, επιχειρούν, επενδύουν».

Στα εγκαίνια της έκθεσης συμμετείχαν οι τοπικοί φορείς, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννης Μασούτης, η ιδρύτρια μέτοχος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gastrade Ελμίνα Κοπελούζου και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gastrade Κωστής Σιφναίος.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Related Articles

Back to top button