ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αδειασαν.

Που ναι τα καθίσματα να σφύζουν από ζωή και οι πελάτες στο κάθε καφενείο ή στην καφετέρια να γεμίζουν το χώρο από χωρατά και τα αστεία τους?

Άδειασαν τα χωριά απ τους κατοίκους και γέμισαν οι τσιμεντούπολεις από δυσπρόσιτους χαρακτήρες και απόμακρους ο ένας απ τον άλλον.

Άδειασαν και οι καρδιές και διαδέχονται αδιαμαρτύρητα το ψεύδος και την πλάνη,αφού και οι ίδιες τις εφαρμόζουν για τα καλά.

Άδειασαν οι ψυχές και τις κατέλαβαν τα ανήθικα στοιχεία της σκεψης και της επίσκεψης νοσηρών συμβάντων και ανίερων προτάσεων, χωρίς φόβο και με τεράστιο πάθος!

Άδειασαν τα πορτοφόλια του κοσμάκη και μαζί μ αυτόν και τα δικά μας και μετράμε τα απαραίτητα, χωρίς να δίνουμε και λίγο βάρος στην ψυχαγωγία μας και την ευχαρίστησή μας.

Άδειες οι σταχτοθήκες απ τα τσιγάρα, να στέκονται σ αναμονή και τις γόπες τους να τσαλαβουτούν στα νερά , δήθεν για να μην απλωθεί η κάπνα τριγύρω.

Άδειασαν οι στέγες των σπιτιών και κατάφεραν ακόμα και τα σπουργίτια να μετοικήσουν, να φύγουν μακριά φοβισμένα απ τις χαμένες ελπίδες των ανθρώπων, κλεισμένοι στις μοναξιές τους και τις μοναχικότητές τους.

Άδειασαν τα τοπία που θέλουμε να επισκεφτόμαστε , να δούμε και να αναπωλούμε, αλλά στη φτήνεια των καιρών μας κι αυτά εξουθενώθηκαν κι άδειασαν τα φυλλώματα των δέντρων και επιδεικνύουν πια εποχιακά τη γύμνια τους.

Άδειασε το μυαλό μας από εικόνες που θέλουμε να αποτυπώσουμε στις ψυχές και στις καρδιές μας, αφού έχει γεμίσει με περιττές πληροφορίες και παραπανίσια βάρη εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων.

Άδειασε η φύση, ξεκαθάρισαν τα τοπία της , με τις πυρκαγιές που βάζουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να επιφέρονται και οι ανάλογες ποινές ,δρουν και αναμωχλευουν τα δικά τους νοσηρά σενάρια επίδειξης, ακόμα και λανθασμένης σίγουρα προβολής τους.

Γράφει η ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.

4Δεσποινα Τζαβαρα, Argy Kapa και 2 ακόμη

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button