ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Μαρωνείας “Παίδων Χώρα”

Στην παραλία Κρυονερίου του Νομού Ροδόπης μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα».
Στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.

Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.

Για φέτος διακόσια πενήντα (250) παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους από 3 έως 17 Ιουλίου για τα κορίτσια και από 17 έως 31 Ιουλίου για τα αγόρια.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία η οποία ως φιλόστοργη μητέρα σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.

Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκη­νώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr

Related Articles

Back to top button